"Legile pe care le-am intors ieri (marti - n.r.) la Parlament, a caror promulgare am refuzat-o, erau legi care veneau in contradictie sau in sens invers cu masurile luate de Guvern, de aceea le-am trimis inapoi. Si voi continua sa am aceasta politica, pentru ca asta trebuie sa facem acum, sa ne restabilim echilibrele macroeconomice", a declarat Traian Basescu, la Ljubljana, raspunzand unei intrebari a jurnalistilor sloveni.

El a adaugat ca, in momentul de fata, Romania a trecut de perioada dificila.

"Intram intr-o perioada de consolidare a stabilitatii macroeconomice si perspectiva anului 2011, asa cum este apreciata si de organisemele internationale, va consemna reluarea cresterii economice pentru Romania", a mai spus seful statului.

Presedintele Basescu a retrimis Parlamentului, marti, legile care prevad reducerea TVA la alimente si neimpozitarea pensiilor mici, mentionand ca prima masura ar conduce la scaderea semnificativa a incasarilor bugetare, iar cea de a doua nu este oportuna si nici recomandata si a cerut respingerea acestora. [Basescu a retrimis in Parlament "votul gresit"]