"Un bun exemplu de ceea ce functioneaza se afla aici, in aceasta camera", a spus Gitenstein, in timpul vizitei pe care a facut-o, impreuna cu sotia sa, Elisabeth Gitenstein, la Complexul Educational Lauder-Reut. Diplomatul a adaugat ca Scoala Lauder-Reut este un proiect extraordinar si un exemplu de model de succes in invatamantul privat, informeaza MEDIAFAX.

El a spus insa ca exemple de ceea ce nu functioneaza sunt sistemul sanitar, sistemul de educatie publica si unele institutii publice.

"Revolutia a avut loc cu 20 ani in urma. Parerea mea umila si personala este ca mai nimic nu s-a schimbat in primii cel putin zece ani. Odata cu alegerea lui Emil Constantinescu lucrurile au inceput sa se schimbe", a sustinut ambasadorul SUA. De altfel, Mark Gitenstein le-a povestit elevilor de la Lauder Reut ca l-a cunoscut pe Emil Constantinescu, pe care l-a catalogat drept "un mare lider".

"Practic, ati avut doar zece ani pentru schimbari. Si ceea ce ati incercat sa schimbati in zece ani, la noi a durat 100 de ani", a adaugat Gitenstein.

Diplomatul american a adaugat ca este nevoie de timp si s-a declarat optimist. "Eu sunt increzator si am un optimism in crestere in ceea ce priveste aceasta tara. Si sunt in mod special optimist atunci cand intalnesc tineri ca voi", le-a mai spus ambasadorul elevilor.