”Daca se va gasi o alternativa la TVA si aceasta va putea fi aprobata de Parlament, se va face”, a declarat Boc in judetul Tulcea, raspunzand unei intrebari adresate de ziaristi. ”Impozitarea pensiilor, de exemplu, nu acopera in totalitate cresterea TVA. In consecinta trebuie si alte masuri avute in vedere”, a adaugat el, potrivit NewsIn.

Emil Boc a mai spus ca Executivul are in lucru mai multe ”scenarii”, pe care le va analiza pana la finalizarea bugetului pe anul 2011.


Presedintele Traian Basescu a declarat sambata, raspunzandu-le unor oameni din zonele calamitate, care se plangeau de cresterea pretului la paine, ca TVA trebuie sa scada, iar pensiile trebuie impozitate. "Trebuie dat TVA-ul inapoi jos!", a spus presedintele, in momentul in care oamenii i-au semnalat ca a crescut pretul painii.


Ideea sefului statului, privind reducerea TVA si impozitarea pensiilor, este ”este o aberatie economica si o masura antisociala”, iar masurile luate pana acum de Guvern nu isi vor inceta aplicabilitatea la finele anului ci, din contra, vor fi completate de masuri ”mai dure”, apreciaza Mircea Geoana.