"N-o sa guvernam impreuna. De trecut, trecem peste orice; maine trecem, ducem motiunea noastra si la ei, sper sa se stranga numarul de voturi. Dar de guvernat, e o alta discutie (...) Dati-mi voie, cu ultimele ghilimele, cu „aroganta” partidului meu, sa imi doresc sa guvernez singur, sa obtin numarul de voturi si sa guvernam. Este o realitate care a existat in 2000-2004 si eu sustin acest lucru (...) Nu mai vreau aliante care sa se rupa", a declarat Ponta, la Realitatea TV, conform NewsIn.
  • PNL, singurul partid de dreapta parlamentar
"Eu respect si consider ca PNL este singurul partid de dreapta parlamentar. E singurul partid de dreapta in ceea ce inseamna partid de dreapta. PSD e singurul partid de stanga. E normal sa fim adversari politic si ideologic. E normal sa ne aliem cand vorbim de stat de drept si de democratie pentru ca si unii si altii credem in democratie", a spus liderul PSD cum vede el relatia intre cele doua partide care sunt in opozitie.

Ponta i-a ironizat din nou pe cei doi colegi ai sai, Mircea Geoana si Miron Mitrea, care pledeaza public pentru o alianta formala intre PSD si PNL. "Povestea asta... Ba mai vine dl Geoana, ba mai vine cineva sa mai dea si el o stire <sa se uneasca, sa facem Marea Adunare Nationala>. Nu domnule! PSD o sa vrea sa guverneze cu Guvern PSD cu masuri de stanga, PNL probabil o sa vrea sa guverneze cu masuri liberale. Iar facem magiun? Cred ca aici si Crin Antonescu a fost foarte clar si eu am fost foarte clar. Faptul ca isi mai dau altii cu parerea, asta e, se intampla", a conchis presedintele social-democrat.