"O persoana vinovata pentru razboiul civil provocat de aducerea minerilor, ca si pentru suspendarea penibila si inutila a presedintelui Basescu, nu ar trebui sa dea lectii de democratie. Eu cred ca ar fi mai bine sa se reculeaga", scrie Cristian Preda pe blogul sau.

Preda sustine ca a citit cu stupefactie replica lui Ion Iliescu la propunerile sale de revizuire a Constitutiei. El a apreciat ca fostul presedinte nu era informat, ci a preluat din zbor "cateva formule citate de gazetari grabiti", conform NewsIn.

"Cred ca este inacceptabila retorica <planului ascuns>, imbratisata de dl Iliescu. Domnia sa crede ca vorbesc, de fapt, pentru a exprima un plan al lui Traian Basescu. Doua sunt erorile facute de fostul presedinte in aceasta privinta. Pe de o parte, Traian Basescu nu are nevoie de mine sau de altcineva ca sa spuna ceea ce crede (...) Pe de alta parte, nici nu cred ca Traian Basescu e de acord cu propunerile mele", spune Preda. Europarlamentarul argumenteaza ca seful statului sustine Parlamentul unicameral, iar el - parlamentul bicameral, dar intr-o forma diferita de cea actuala.

Preda spune ca i se pare grav ca Ion Iliescu nu realizeaza ca, spre deosebire de el, Traian Basescu nu va avea niciodata un al treilea mandat. Prin urmare, continua europarlamentarul, propunerile sale de revizuire a Constitutie vizeaza "in mod evident" ceea ce se va petrece dupa ce Basescu isi incheie si cel de-al doilea mandat.

Planul secret al lui Basescu