"Anul 2010 va fi mai bun decat 2009, dar cu crestere economica mica, care va pregati o viitoare relansare economica. (...) Anul 2010 e unul al iesirii din criza si al pregatirii cresterii economice, bugetul pe 2010 e un buget al relansarii economice si al iesirii din criza", a spus Boc, precizand ca bugetul a fost construit astfel incat sa asigure ca pensiile si salariile pot fi platite la valoarea care a fost stabilita. "Nu suntem aici sa vindem iluzii romanilor", a spus premierul, aratand ca a ales sa nu mareasca salariile si pensiile, desi orice premier si-ar dori acest lucru, pentru a nu induce false sperante populatiei.

De asemenea, premierul Emil Boc a declarat inaintea dezbaterilor din plenul Parlamentului pe marginea Legii bugetului pentru anul 2010, ca are incredere in capacitatea coalitiei guvernamentale de a spriji adoptarea actului normativ.

Plenul Parlamentului incepe luni discutiile asupra bugetului de stat si a celui de asigurari sociale pe anul 2010, dupa ce acestea au fost avizate de comisiile parlamentare de buget-finante in urma dezbaterilor care au durat trei zile.