Cel care il ataca mai mult sau mai putin direct pe tanarul Prigoana este europarlamentarul democrat-liberal Cristian Preda. Acesta considera ca atat in interiorul PDL cat si in intreg statul roman este nevoie de reforma. Cu toate astea, europarlamentarul este de parere ca democrat-liberalii pierd incetul cu incetul sensul reformei prin decizii neindemanatice cum ar fi nominalizarea lui Honorius Prigoana pentru alegerile din Colegiul I.

"E folosit tot mai frecvent pentru a descrie reforma statului. Ar fi pacat ca sensul lui sa se piarda, printr-o utilizare neindemanatica. De aceea, cred ca ar trebui sa nu fie folosit in ocazii electorale. De pilda, ideea ca lupta din 17 ianuarie pentru colegiul 1 ar fi legata de o promisiune de reforma a statului e ridicola", scrie Preda pe bolgul sau.

Acesta este de parere ca Prigoana Junior nu este pregatit pentru competitia in care s-a angajat si cu atat mai putin pentru functia pentru care se lupta.

"Tanarul Prigoana ar trebui de altfel sa inteleaga sensul competitiei in care a intrat si sa nu isi conduca retorica pe un teren mai accidentat decat cel cu care e obisnuit domnia sa, sofer cu numeroase amenzi la activ", mai comenteaza Preda.