Regizorii tehnici suspendati sunt, potrivit NewsIn, Nicu Tanase si Florin Ielceanu.

"In urma incidentului din ziua alegerilor, Maria Toghina a decis din prudenta, dar si demonstrativ, sa suspende mai multe persoane fara sa stie cine este de fapt vinovat. Printre persoanele respective se numara cei doi tehnicieni si alti trei-patru directori din radio. Ulterior s-a ridicat suspendarea pentru persoanele din functiie de conducere pentru ca ei fusesera demisi numai pentru ca ocupau acele functii, implicarea lor directa nefiind demonstrata. Derulam o ancheta in urma careia sa descoperim vinovatii. Cei doi tehnicieni nu au voie sa vina in radio din precautie, insa o data descoperite rezultatele anchetei, nu mai tarziu de saptamana viitoare, situatia lor se va clarifica", a declarat Andrei Alexandru, membru al Comitetului Director a SRR, in cadrul unei dezbateri initiate de Grupul pentru Dialog Social pe tema comportamentului jurnalistic de alegeri.

Radio Romania Actualitati a difuzat pe 6 decembrie, ziua celui de-al doilea tur de scrutin pentru alegerea presedintelui Romaniei, la ora 06:14, in cadrul emisiunii "Iarba verde de acasa", un spot in care o voce care o imita pe cea a candidatului Traian Basescu spunea "Ho, ho, ho, am pacalit, am tepuit", apoi era introdus un fragment cu vocea reala a acestuia, care spunea: "Am promulgat legea salarizarii profesorilor", "Voi demisiona in maxim cinci minute". Spotul se termina cu un fragment rostit de Ion Iliescu. "Il recomandam cu toata caldura, votati-l pe Mircea Geoana".

"Va aducem la cunostinta ca astazi, 6 decembrie 2009, in cadrul emisiunii "Iarba verde de acasa" a fost intercalata, in jurul orei 6 si 14 minute, o secventa sonora piratata", a informat presedintele SRR, Maria Toghina, intr-o scrisoare adresata presedintelui Basescu.

Toghina a precizat ca au fost difuzate circa 50 de secunde dintr-un colaj intercalat cu o durata de 5 minute. "Precizam ca inregistrarea originala a emisiunii incarcata in sistemul informatic de emisie nu continea acele secvente sonore si putem proba cu CD-ul martor aflat in emisie", se mai spunea in scrisoarea lui Toghina.

CNA a sanctionat cu somatie publica Radio Romania Actualitati pentru difuzarea spotului.