"Daca partidele de opozitie refuza nominalizarea presedintelui, ajungem la alegeri anticipate", a declarat, la Realitatea FM, ministrul interimar al turismului si mediului, Elena Udrea. "Daca asta este optiunea majoritatii nou constituite in Parlament, sa cada un guvern care s-ar forma in urma nominalizarii presedintelui, atunci ajungem la alegeri anticipate", a mai spus secretarul executiv al PDL, transmite NewsIn.

De asemenea, Elena Udrea anunta propunerea PD-L pentru postul de premier ar putea fi o persoana care nu este membru de partid. "Ar fi posibil pana la urma sa fie cineva care nu este membru PD-L. Insa pot sa va spun ca prima optiune a partidului nostru este sa fie un membru de partid", a adaugat Elena Udrea.

Dilema lui Udrea

Udrea nu intelege de ce primarul Sibiului, Klaus Johannis, a acceptat propunerea de ocupare a postului de premier, motivand ca nu se poate face practic nimic intr-un timp atat de scurt.

"Nu inteleg de ce Johannis a acceptat propunerea de a fi premier pentru o luna si jumatate. Si mai ales, nu este atat de usor. Nu iei un primar pe care il aduci aici pentru o luna si jumatate, pentru ca nu se poate face nimic intr-o perioada atat de scurta", a spus Elena Udrea, prezenta la deschiderea Targului de Turism al Romaniei.

De asemenea, ministrul Turismului a precizat ca Guvernul nu a cazut pentru ca a fost incompetent, ci pentru ca este perioada campaniei electorale.