Vanghelie a fost intrebat despre recenta excludere a lui Cozmanca si persoanele care actioneaza in dezinteresul candidatului PSD la prezidentiale, Mircea Geoana. "Eu am auzit doua persoane, cred ca le-am vazut si fotografia pe la televizor care vorbeau de cascavalizare, eu as spune ca ar trebui sa le fie rusine. Oamenii astia nu au avut curaj niciodata in viata lor din pacate, s-au folosit si au beneficiat de toate privilegiile partidului timp de 20 de ani si unul si celalalt. Acum se dau cascadorii rasului, au prins curaj dintr-o data brusc tinand cont de faptul ca se maimutaresc si vin in sprijinul lui Traian Basescu in pachet cu Sorin Oprescu", a afirmat Vanghelie.

El a mai precizat ca daca pe Traian Basescu il poate felicita pentru jocul pe care-l face, deoarece vrea sa castige alegerile, de restul i se face "scarba". Intrebat cine este cealalta persoana la care se refera, in afara de Octav Cozmanca, Vanghelie a precizat ca este vorba de senatorul PSD Miron Mitrea, transmite NewsIn.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat la randul sau ca nu crede ca Octav Cozmanca va reusi sa-i aduca voturi lui Sorin Oprescu, in varianta in care va intra in cursa prezidentiala. "De unde sa aduca el voturi, de acasa?", s-a intrebat retoric Geoana.

Octav Cozmanca a fost exclus din partid, ca urmare a declaratiilor pe care acesta le-a facut la adresa social-democratilor.

Octav Cozmanca a anuntat duminica ca se autosuspenda din PSD, partid despre care spune ca e condus de indivizi si grupuri care nu doresc decat sa-si imparta "malaiul si cascavalul" si sa serveasca interesul clintelei politice, sugerand ca, daca formatiunea nu redevine de stanga, el ar putea face un nou partid.

Liderii social-democrati, inclusiv cei din garda veche a partidului, precum Ion Iliescu si Adrian Nastase s-au delimitat de afirmatiile acestuia. Singurul care s-a aratat de acord cu Octav Cozmanca a fost Miron Mitrea.

Senatorul PSD Miron Mitrea a declarat duminica ca este de acord cu ceea ce spune Octav Cozmanca despre partid si ca prin scrisoarea sa a dat un semnal de strangere celor care nu vor sa-l sprijine pe Mircea Geoana.

"Este evident ca daca ne uitam la ceea ce a spus el in marea majoritate a ce a spus el, eu sunt de acord cu el. Nu mi se pare ca a exagerat foarte tare, sincer sa fiu", a declarat Mitrea, la Realitatea TV.

Fostul secretar general a spus ca si el a ridicat aceleasi probleme ca si Cozmanca, inclusiv in interiorul PSD, lucru care i-a adus marginalizarea. "Abia dupa aceea am intrat in conflict cu cei din conducerea partidului, dupa ce am spus o buna parte din ce a spus Octav Cozmanca. Dar eu am spus si in partid lucrurile astea", a spus el.

Intrebat daca prin scrisoarea sa nu da un semnal celor inlaturati de la conducerea unor filiale precum Bistrita, Prahova, Cluj, Iasi, Neamt, Mitrea a raspuns: "Indiscutabil, da. Cred ca azi prin scrisoarea pe care a trimis-a a dat si un semnal de strangere a celor nemultumiti si a celor care nu vor voi sa-l sprijine pe Mircea Geoana spunand in interiorul scrisorii lucruri care se vorbesc foarte mult in interiorul partidului".

Puteti vedea aici parerea lui Miron Mitrea despre grupurile de interese din PSD