"Presedintelui Romaniei ii cer nu in calitate de contracandidat, ci de cetatean roman, sa lase dansurile cu Bercea Mondialu', sa lase campania electorala de doi lei si sa-si faca datoria. E presedintele Romaniei si un milion si jumatate de oameni se pregatesc sa iasa in strada. Patru mari domenii de activitate intr-o societate risca sa fie paralizate. Presedintele trebuie sa fie mediator, trebuie sa garanteze buna functionare a institutiilor statului. Il invit sa o faca in timpul de lucru si eventual in timpul liber sa-si faca si campanie electorala", s-a adresat Antonescu presedintelui, potrivit NewsIn.

Pe de alta parte, liderul PNL l-a criticat si pe presedintele PSD Mircea Geoana. "Am vazut foarte de curand aparitia jalnica a unui om politic care ar trebui sa aiba maxima responsabilitate in statul roman pentru ca este presedintele Senatului si al unuia dintre cele doua partide de guvernamant. A iesit si ne-a spus cum ar fi fost mai bine, cam cum ar fi vrut, ce s-ar fi intamplat si asa mai departe. Un om politic care este la guvernare, care conduce un partid ce detine posturile in jumatate din Guvernul Romaniei si nu e capabil sa faca atunci cand este la putere ceea ce ar fi vrut, ar fi fost mai bine, ar fi fost mai nimerit, trebuie sa se lase de politica", l-a criticat Antonescu pe Geoana.

In continuare, presedintele PNL a afirmat ca Geoana "plateste decontul nu doar pentru minciunile din campania electorala, ci pentru aceasta situatie politica in care a facut un compromis, s-a aliat intr-o formula patronata si dominata de Traian Basescu si a incercat sa se prezinte ca un adevarat opozant in timpul acestor luni". "Azi se vede foarte clar care e puterea lui Mircea Geoana, care e forta lui Mircea Geoana si care e ipocrizia, a nu stiu cata oara, a lui Mircea Geoana", a adaugat Antonescu.

"Astept de la Guvernul Emil Boc, de la presedintele Traian Basescu si de la Mircea Geoana sa faca in fine acte responsabile", a conchis Antonescu.