Aceleasi surse sustin ca in spatele acestor epurari ar sta insusi presedintele Traian Basescu, motivul fiind profunda nemultumire a sefului statului legata de afacerile lui Silvian Ionescu si ale Sulfinei Barbu derulate prin firma KVB Economic. Pentru locul lui Silvian Ionescu “se incalzeste” fostul sindicalist Catalin Croitoru, care deja a pus bazele unei organizatii paralele de conducere a Filialei sectorului 3, in care este inclus si Silviu Prigoana. Pentru sefia Organizatiei de Femei se pregateste Elena Udrea, actualul ministru al turismului.

Scandalul legat de firma privata KVB Economic a sefului Garzii de Mediu, Silvian Ionescu, si a presedintei Comisiei de Administratie Publica din Camera Deputatilor Sulfina Barbu, l-a suparat in asa hal pe presedintele Traian Basescu incat nici nu mai vrea sa auda de cei doi.

Chiar daca Silvian Ionescu a demisionat din respectiva firma, iar Sulfina Barbu incearca sa se puna bine cu fiica presedintelui Traian Basescu, Elena, pe care face orice ca sa o sprijine in campania electorala, seful statului tot suparat ramane, sustin surse din PD-L. Asa ca presedintele Basescu a sugerat PD-L schimbarea celor doi din functiile pe care le detin.

Sugestia lui Traian Basescu este litera de lege pentru nou- venitii in PD-L, dar nu si pentru vechea garda democrata, care nu se preda cu una, cu doua. Asa ca, potrivit acelorasi surse, la nivelul conducerii PD-L sector 3 se duce o lupta apriga intre parlamentarul sindicalist Catalin Croitoru, care se si vede in fruntea bucatelor, si vechea grupare construita in jurul lui Silvian Ionescu.