"Cred ca le separam, lucrurile. Buna guvernare reprezinta o obligatie a celor doua partide, iar relatia cu presedintele Romaniei in perspectiva alegerilor prezidentiale reprezinta un alt subiect (...) Avem un partenertiat pentru Romania pe care dorim sa-l respectam. Atata vreme cat vom fi parteneri egali si vom fi tratati cu respect si cu deferenta, vom raspunde cu aceeasi moneda", a raspuns Mircea Geoana la sfarsitul BPN al PSD, intrebat daca atacurile sale impotriva presedintelui Basescu afecteaza in mod negativ coalitia de guvernare dintre PDL si PSD. El a mai adaugat ca nu au avut loc discutii cu PDL pe tema campaniei pentru alegerile prezidentiale, transmite NewsIn.

Presedintele PSD a mai spus ca, in opinia sa, "acest moment guvernarea se afla pe un fagas corect". "De aceea, ne vom concentra pentru o buna guvernare, ne vom achita de obligatiile noastre de partid de stanga intr-un moment dificil pentru tara si sunt convins ca acest lucru va fi benefic pentru populatia Romaniei", a declarat Geoana.

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat luni, dandu-i dreptate lui Mircea Geoana, ca Traian Basescu n-a facut decat rau ca sef de stat si ca nu este omul de care sa aiba nevoie tara."Aprecierea lui Geoana e corecta, tara a avut de pierdut in acesti cinci ani de zile cu prezenta domnului Basescu la Cotroceni. El este un om conflictual, care n-a facut decat rau, n-a stiut sa convietuiasca cu proprii sai aliati si el a generat toata aceasta stare conflictuala. E un om al conflictului, nu stie sa traiasca, sa convietuiasca cu propriii sai consilieri, l-au parasit toti consilierii, nu e omul de care sa aiba nevoie tara, ca sa fie factor coagulant, al dialogului politic, al conlucrarii tuturor institutiilor statului si al dialogului cu societatea civila", a declarat fostul presedinte, recunoscand ca atacurile intre partenerii de coalitie ar putea duce chiar la ruperea acesteia.

Iliescu i-a mai dat dreptate presedintelui PSD care spusese ca de cele mai multe ori conlucrarea cu PDL este dificila.

Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat duminica la Realitatea TV ca presedintele Basescu si-a epuizat "potentialul de schimbare" si "menirea politica pozitiva" si ca, de aceea, el trebuie sa plece in decembrie.

"Din punct de vedere a ceea ce poate sa aduca acestei tari, Traian Basescu si-a epuizat potentialul de schimbare pozitiva. E un lucru evident pentru toata lumea. (...) Este un presedinte care si-a epuizat menirea politica pozitiva si in decembrie trebuie sa plece. Schimbarea din decembrie este esentiala pentru Romania ca sa iasa din criza mai repede", a declarat liderul PSD.