"Am pus de acord prevederile constitutionale, articolul 76 din Constitutie si decizia Curtii cu prevederile regulamentului. Practic, am modificat articolul 155, alineatul 3. Daca inainte era o majoritate calificata, astazui vorbim despre o majoritate simpla a membrilor prezenti la sedinta, jumatate plus unu din numarul deputatilor prezenti", a explicat, miercuri, presedintele Comisiei pentru regulament, Iustin Cionca-Arghir, referitor la modificarea operata, in unanimitate, in privinta voturilor necesare pentru trimiterea in instanta a ministrilor parlamentari, potrivit NewsIn.

Raportul Comisiei a fost depus la Biroul Permanent, a carui sedinta a inceput la ora 9.00, pentru a fi multiplicat si impartit tuturor membrilor forului de conducere al Camerei Deputatilor. "Asteptam sa fie introdusa pe ordinea de zi pentru ca apoi sa fie trimisa in plen", a spus presedintele Comisiei pentru Regulament.

"Practic, noi am facut un proiect de hotarare de modificare a Regulamentului.Saptamana viitoare vrem sa modificam si articolele 154, 156 pentru a fi foarte clara aceasta procedura de trimitere in instanta a fostilor ministri, iar astazi am modificat doar articolul 155 pentru a clarifica ce majoritate avem nevoie in plen pentru a da drumul acestor dosare. Celelalte doua articole sunt legate de trimiterea in instanta a fostilor ministri, sa fie foarte clar, pentru ca insasi titulatura era gresita, trebuie sa se mentioneze foarte clar a fostilor ministri si a actualilor ministri care au calitatea de demnitar", a mai explicat Cionca-Arghir.

De la sedinta de miercuri a Comisiei pentru Regulament, din cei cinci membri, au fost prezenti patru, reprezentantii PD-L, PNL, UDMR si cel al minoritatilor nationale, lipsind reprezentantul PSD, Bogdan Niculescu Duvaz.