"Cautam solutii pentru ca starea de subfinantare a sistemului judiciar sa inceteze. Aceste discutii vor continua si in urmatoarele zile. Vom avea contacte si cu asociatiile profesionale si as vrea sa transmit clar un mesaj de abordare constructiva a acestor probleme de catre toate partile aflate la masa discutiilor", a declarat, dupa discutiile cu premierul Boc, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu.

Aceeasi sursa a mentionat ca buna finantare a sistemului judiciar "nu presupune doar salarii, presupune si conditii logistice".

Reamintim ca luni, Predoiu a explicat, pentru NewsIn, ca exista inechitati in sistemul judiciar, deoarece CSM si Inalta Curte de Casatie si Justitie au inclus, in baza lor de calcul, acordarea sporului de 50% pentru magistratii proprii, care au hotarari definitive de la instante.

Acordarea acestor sporuri, a mai spus Predoiu, se face la cele doua institutii, in urma unei decizii din martie 2008 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Ministrul a mai declarat ca vrea sa gaseasca o "solutie unitara" pentru toti magistratii pentru inlaturarea inechitatilor din sistem.

In acest context, ministrul a lansat, luni, un apel catre CSM si Inalta Curte pentru sistarea acordarii sporurilor de 50% pana la gasirea unei solutii unitare.