Intrebat daca are indoieli ca Emil Boc il va schimba din functie pe Oprea, vicepresedintele PSD a spus ca nu are indoieli, ci "curiozitati". Dragnea a spus ca subiectul Oprea se va discuta la intalnirea de marti a liderilor PSD si PDL.

Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a spus, la randul lui, ca luni, in cadrul BPN al PSD, s-a discutat inclusiv varianta ca PSD sa iasa de la guvernare, daca Oprea nu este schimbat din functie, transmite NewsIn.

Ministrul Muncii Marian Sarbu a anuntat ca marti va avea loc o intalnire PSD - PDL pe tema bugetului, estimand ca proiectul de buget ar putea fi finalizat in maximum doua saptamani. Intalnirea PSD-PDL de marti a fost anuntata chiar de liderul social-democrat Mircea Geoana, care a spus luni ca a fost stabilita o intalnire a liderilor partidelor din coalitia guvernamentala pentru a discuta pe tema bugetului pe 2009. Cu toate acestea, liderii PSD s-au intalnit in sedinta separata, in biroul lui Mircea Geoana de la sediul Senatului, mai multi membri ai conducerii social-democrate declarand ca discutia are ca principal subiect proiectul de buget.

Potrivit Protocolului PSD-PDL, revocarile din functiile de la nivel guvernamental se fac "numai dupa consultarea prelabila a conducerii celeilalte parti si cu informarea, in aceleasi conditii, a BPCC". "Propunerile de revocare se fac de catre ministrii de resort sau de catre partea ce a formulat propunerea de numire", se mai arata in Protocolul PSD-PDL.