Dintre parlamentarii cu vechime, in cele doua Camere mai exista doar noua integralisti, adica senatori si deputati care au fost alesi in toate cele cinci legislaturi de pana acum - 1990-1992, 1992-1996, 1996-2000, 2000-2004, 2004-2008 - si care acum se afla la cel de-al saselea mandat.

Este vorba despre Adrian Nastase si Bogdan Niculescu-Duvaz (PSD), Marton Arpad, Kerekes Karoly, Varga Attila (UDMR) - la Camera Deputatilor - si Marko Bela, Verestoy Attila, Frunda Gyorgy (UDMR), Radu Berceanu (PDL) - la Senat.

Ultimul are totusi patru luni mai putin in ultimul mandat, deoarece s-a retras pentru a candida la sefia Consiliului Judetean Dolj.

Fata de legislatura trecuta, numarul integralistilor a scazut cu cinci. Ion Bivolaru si Ioan Solcanu de la PSD nu au mai candidat, intrand in divergenta cu liderii partidului, Adrian Severin (PSD) a devenit europarlamentar, in timp ce un alt PSD-ist, Doru Ioan Taracila, a pierdut alegerile. De la UDMR, Szabo Karoly nu a mai fost desemnat candidat de catre liderii Uniunii.