"Optiunea noastra este sa avem UDMR in orice formula de guvernare pe care o vom concepe", a spus Emil Boc, dupa intalnirea pe care a avut-o luni dimineata cu liderii UDMR, potrivit NewsIn.

Emil Boc a spus ca programele de guvernare propuse de PD-L si UDMR sunt compatibilie, incepand cu mentinerea cotei unice de impozitate, neimpozitarea profitului reinvestit si pana la necesitatea descentralizarii institutiilor, dublate de descentralizarea bugetelor. "Avem nuante si nu puncte ireconciliabile", a spus Emil Boc.

La randul lui, liderul UDMR Marko Bela a spus ca va propune Consiliului Permanent al UDMR, care se intruneste luni, continuarea discutiilor cu PD-L cu scopul formarii unei coalitii guvernamentale si a unui Guvern.

Intrebat daca UDMR va colabora cu PD-L chiar si in cazul unui Guvern minoritar, Marko a spus ca aceasta varianta nu este exclusa, dar e de dorit o sustinere parlamentara puternica. "Chiar si intr-un Guvern minoritar, dar cred ca nu ar fi solutia optima. E nevoie de o sustinere parlamentara stabila", a spus liderul UDMR.

La aceeasi intrebare, liderul PD-L Emil Boc a spus ca "din acest moment nu e exclusa nicio varianta de guvernare in jurul PD-L" si ca va fi luata o decizie in cadrul Biroului Permanent National, care se intruneste luni, incepand cu ora 11.00. "Se inchide incet-incet cercul", a spus Boc, care a sustinut ca e timpul sa fie luata o decizie, dupa trei zile de negocieri.