Dupa 10 zile de proces in fata unui juriu federal din New Haven, Connecticut, Paul Hall, in varsta de 32 de ani, care a ales numele Hassan Abu-Jihad atunci cand s-a convertit la islam, a fost declarat vinovat de sprijin material al terorismului si de divulgare de informatii confidentiale. Pedeapsa sa, care poate ajunge pana la 25 de ani de detentie, va fi stabilita intr-o audiere ulterioara, in 23 mai.

La cateva luni dupa atentatul-sinucigas din octombrie 2000, care a provocat moartea a 17 puscasi marini la bordul navei USS Cole, Hassan Abu-Jihad, detasat in perioada respectiva pe USS Benfold, a transmis site-ului Azzam.com, un site britanic pentru promovarea razboiului sfant si al-Qaida in Afganistan, informatii privind miscarile navelor din grupul sau intre California si Golf.

Informatiile au fost descoperite pe un hard-disk in 2003, cand politia britanica a perchezitionat resedinta londoneza a lui Babar Ahmad, unul dintre responsabilii Azzam.

Anchetatorii au descoperit ulterior si mesaje transmise intre Abu-Jihad si Azzam, in care puscasul marin explica faptul ca uraste Statele Unite si il lauda pe Osama ben Laden si atacul vizand USS Cole.