"Autoritatile competente lucreaza activ cu partenerii lor straini asupra informatiilor primite ieri (duminica - n.red.) despre o amenintare terorista in legatura cu seful de stat rus", a declarat o sursa din serviciile de securitate citata de agentiile RIA, ITAR-TASS si Interfax.

Interfax anuntase duminica seara, citand o sursa neidentificata, ca Putin a fost avertizat de serviciile sale speciale despre o posibila tentativa de asasinare in timpul vizitei sale de la Teheran de saptamna aceasta, informeaza NewsIn.

Putin a anuntat insa, ca nu isi anuleaza calatoria in Iran, si a confirmat informatiile despre complot, spunand ca serviciile de securitate "trebuie sa faca treaba". "Fireste ca voi merge in Iran", a confirmat presedintele rus care se afla in Germania pentru o intalnire cu cancelarul Angela Merkel.

Vizita lui Putin ar fi prima deplasare a unui lider de la Kremlin, in Iran, dupa cea a lui Stalin din 1943 iar acest fapt a determinat un interes intens, datorita rolului Rusiei de mediator in dosarul nuclear iranian.