Potrivit informatiilor din presa, Aleksandr Litvienko, in varsta de 43 de ani, a fost spitalizat la 1 noiembrie cu simptome de otravire cvasi-fatala. Un purtator de cuvant al Scotland Yard a recunoscut ca institutia pe care o reprezinta a initiat o serie de cercetari menite sa clarifice lucrurile. intr-o prima faza vor fi determinate substantele care au fost administrate victimei.

Potrivit "Sunday Times", care l-a intervievat pe Litvienko pe patul acestuia de suferinta, pacientul acuza dureri de oase si de rinichi, o pierdere masiva in greutate si caderea parului. Tot "Sunday Times" precizeaza ca fostul spion rus s-a simtit rau si a solicitat interventie medicala dupa ce a luat luat pranzul cu un italian care i-ar fi inmanat un pachet de documente referitoare la moartea ziaristei, Anna Politkovskaia, impuscata la 7 octombrie.

Colonel al spionajului rus, Litvienko a cerut azil politic in Marea Britanie in noiembrie 2000, la doi ani dupa ce si-a acuzat public superiorii ca i-au ordonat sa ucida un om de afaceri apropiat Kremlinului, Boris Berezovski, el insusi refugiat la Londra.