Israelul afirma ca tinte au fost numai militantii care se pregateau sa lanseze atacuri cu racheta asupra Israelului, din nordul Fasiei Gaza.

Hamas a precizat ca a tras mai multe rachete inspre Israel, ranind grav o persoana.
Gruparea palestiniana a declarat ca a vrut astfel sa razbune moartea a sapte persoane-ucise se pare de israelieni- pe o plaja din Gaza.

Hamas a reluat atacurile cu racheta pentru prima data in ultimele 16 luni, rastimp in care a fost respectat un acord de incetare a focului.

Regret

Gruparea Hamas a precizat ca doi luptatori ai miscarii au fost ucisi duminica in timpul unui atac israelian langa Beit Lahiya.

Un reprezentant al gruparii militante palestiniene Jihadul Islamic a fost, de asemenea, ucis intr-un incident separat in orasul Jabaliya din nordul Fasiei Gaza.

Inca nu este clar in ce conditii si-a pierdut viata. Potrivit unor relatari, militantul palestinian ar fi fost ucis intr-un atac israelian in vreme ce alte relatari afirma ca ar fi murit in urma unei explozii domestice, fara nici o legatura cu raidul israelian.

Premierul israelian Ehud Olmert si-a exprimat regretul fata de moartea a sapte membri ai unei familii palestiniene, ucisi vineri pe o plaja din Gaza.

"Regretam moartea civililor nevinovati," a declarat premierul israelian la inceputul sedintei saptamanale de guvern.

Guvernul israelian a cerut armatei sa deschida o ancheta referitoare la conditiile in care au fost ucisi cei sapte palestinieni vineri.
Moartea lor a atarnit noi critici la adresa Israelului.
Iordania a subliniat ca atacul va crea noi tensiuni in regiune iar Turcia a spus ca eforturile de pace au primit o lovitura puternica.