Chavez "este mai bine pe zi ce trece, este din ce in ce mai implicat in functiile sale (prezidentiale) in fiecare zi", a declarat Arreaza, in Cuba, intr-un interviu pentru postul VTV.

"El da instructiuni cu mai multa energie decat un generator", a adaugat Arreaza, dupa ce s-a intalnit cu tatal sotiei sale, care nu a mai aparut in public de cand a fost spitalizat la Havana. Presedintele Chavez se afla in "deplinatatea" capacitatilor sale intelectuale, in opinia sa.

Ministrul pentru Comunicatii Ernesto Villegas a declarat sambata ca presedintele Chavez a depasit infectia respiratorie de care suferea dupa cea de-a patra operatie si ca s-ar putea intoarce la Caracas "in cateva saptamani".

"Infectia respiratorie a fost depasita, desi persista inca un anumit nivel de insuficienta respiratorie care este tratata in mod adecvat" la spitalul din Havana in Cuba, unde Hugo Chavez a fost operat, a declarat ministrul pentru presa, scrie MEDIAFAX.

Hugo Chavez nu a putut asista la summitul Comunitatii Statelor Latino-Americane si din Caraibi (CELAC), la inceputul saptamanii, la Santiago. Vicepresedintele Nicolas Maduro a citit luni un mesaj semnat de Chavez.

Lderul opozitiei venezuelene Henrique Capriles a acuzat dminica Gvernul ca "minte cu nerusinare" in legatura cu situatia sanatatii presedintelui, in varsta de 58 de ani, aflat la putere de 14 ani.