Acest strateg, cunoscut pentru gafele sale potrivit publicatiei britanice, a fost criticat dupa ce a fost intrebat despre impactul probabil produs de imigranti din cele doua state memebre UE dupa ce acestia vor obtine dreptul de a locui si munci in Marea Britanie incepand din 2014.

"Nu stiu", a raspuns Letwin, atunci cand a fost intrebat, in cadrul unei emisiuni BBC, daca este de acord cu o estimare neoficiala, potrivit careia 50.000 de imigranti din Romania si Bulgaria vor sosi anual dupa anularea restrictiilor impuse celor doua tari. Chestionat mai departe, el a declarat ca Guvernul va afla acest lucru abia dupa sosirea imigrantilor. "Probabil vom sti in cele din urma, stim ceea ce vedem", a spus el, potrivit MEDIAFAX.

Insa declaratia sa a declansat furia unor parlamentari conservatori. "Nu este suficient. Avem nevoie de o evaluare urgenta a impactului probabil produs de viitoarea imigrare, nu doar sa ne uitam la efectul (acesteia) asupra unor servicii publice vitale", a declarat Priti Patel, un parlamentar din Witham (Essex).