Regina Elisabeta a II-a a inregistrat deja acest mesaj de Craciun, vineri, la palatul Buckingham, devenind astfel primul monarh din lume care va aparea intr-un program TV filmat si difuzat cu ajutorul tehnologiei 3D.

Spectatorii vor avea nevoie de un televizor 3D si de o pereche de ochelari speciali pentru a beneficia de toate efectele vizuale incluse in noua tehnologie.

Potrivit presei britanice, regina va vorbi in discursul ei de Craciun despre impactul pozitiv pe care l-au avut asupra poporului britanic Jocurile Olimpice de la Londra si seria de evenimente organizate pentru a marca jubileul ei de diamant, insa nu va mentiona nimic despre sarcina ducesei de Cambridge, anuntata saptamana trecuta, scrie MEDIAFAX.

Regina Elisabeta a II-a a sustinut primul ei discurs de Craciun la radio in 1952 si primul ei discurs la televiziune in anul 1957. Aceasta traditie a inceput in 1932, cand tatal ei, regele George al V-lea, a sustinut un discurs radiofonic, scris de Rudyard Kipling.

Mesajul de Craciun din acest an al suveranei britanice a fost filmat de BSkyB si va fi difuzat de posturile BBC si ITV.

Regina Elisabeta a II-a are deja o sectiune pe YouTube, destinata casei regale britanice, lansata in 2007, dar si propriul cont pe Twitter, lansat in 2009.