Conform filialei locale a Ministerului pentru Situatii de Urgenta, anexa blocului de noua etaje s-a prabusit dupa o acumulare de gaze. La fata locului au fost trimise echipe de salvare, precum si psihologi. Prabusirea imobilului a fost surprinsa de camerele de luat vederi, transmite AFP.

"Doua corpuri, un barbat si o femeie, au fost recuperate dintre daramaturi", a declarat Konstantin Markelov, vice-guvernator al regiunii Astrahan, citat de agentiile de presa rusesti, fara a face alte precizari.

De asemenea, alte 12 persoane au fost ranite in incident dintre care sapte au fost spitalizate. Printre cei sapte raniti spitalizati se afla si doi copii a caror viata nu se afla in pericol, a precizat aceeasi sursa. Doi adulti se afla in stare grava, a adaugat ministerul.

Conform postului de televiziune local al Ministerului pentru Situatii de Urgenta, prabusirea s-a produs in urma unei explozii de gaz intr-un imobil de noua etaje din Astrahan in jurul orei 09:00 GMT (11:00, ora Romaniei), potrivit MEDIAFAX.

Doua avioane Iliusin-76 au fost trimise la fata locului cu echipamente si echipe de salvatori, a precizat ministerul.