"Legatura intre MCV si aderarea la Schengen trebuie clarificata. MCV si aderarea la Spatiul Schengen sunt probleme care trebuie tratate separat", a declarat, miercuri, Mark Gray, purtator de cuvant al CE, precizand ca aceasta pozitie a mai fost exprimata anterior de presedintele Comisiei, Jose Manuel Barroso.

El a adaugat ca "Bulgaria si Romania trebuie tratate cu corectituduine. Ambele tari indeplinesc criteriile necesare aderarii la Spatiul Schengen", a spus Gray.

Romania trebuie sa se concentreze mai bine pe echilibrarea resurselor intre instante pentru a se asigura aplicarea corecta a Codului Penal si a Codului de Procedura Penala, a declarat, purtatorul de cuvant al CE, Mark Gray, prezentand rapoarte MCV pentru Romania si Bulgaria, potrivit MEDIAFAX.

El a mai spus ca s-au inregistrat "progrese in combaterea coruptiei odata cu adoptarea unei legislatii corespunzatoare privind confiscarea. Si DNA si ANI au facut progrese. Este necesara aplicarea unei strategii nationale anticoruptie", a mai spus Mark Gray