Asistentele din Europei de Est pun in pericol pacientii pentru ca nu vorbesc bine limba engleza, a averizat un renumit medic profesor de studii de fertilitate la Colegiul Imperial din Londra, Lordul Winston, informeaza DailyMail.

  • Abilitati limitate de comunicare, "chiar in propria limba"

Acesta a afirmat ca este ingrijorat in special din cauza asistentelor din Romania si Bulgaria, care au abilitati de comunicare foarte limitate, “chiar in propria limba”.

El a spus Camerei Lorzilor ca acestea au fost instruite “intr-un mod complet diferit” fata de asistentele britanice si nu sunt obisnuite sa vorbeasca nici cu pacientii, nici cu medicii.

Lordul Winston a mai avertizat ca, daca nu se iau masuri, viata pacientilor poate fi in pericol din cauza acestor lipsuri pe care le au asistentele din partea de est a Europei.

Legislatia Uniunii Europenenu permite autoritatilor nationale sa testeze competentel lingvistice sau medicale ale asistentelor din UE, deoarece astfel de teste pot restriction libera circulatie. Astfel, numarul asistentelor care s-au inregistrat in marea Britanie a fost dublat dupa eliminarea testelor.

In Marea Britanie, 10% dintre medici, aproximativ 22.060 provin din Zona economica Europeana, dintre care 1.862 sun calificati in Romania si 722 in Bulgaria.