Popularitatea presedintelui american Barack Obama a scazut cu peste 40%, acesta fiind un posibil efect al crizei privind datoria publica, potrivit unui sondaj Gallup.

Gallup reaminteste ca nivelul popularitatii lui Obama a mai scazut la 41% de cateva ori dupa venirea la Casa Alba, in ianuarie 2009, insa se stabilizase la circa 50% dupa 7 iunie, scrie MEDIAFAX.

  • Conform sondajului, 41% dintre persoanele intervievate apreciaza ca Obama nu a gestionat bine blocajul din Congres legat de datoria publica.

In randurile simpatizantilor democrati, cota de popularitate a lui Obama este de 72%, dar de numai 18% in tabara republicana si de 34% in randurile persoanelor neafiliate.

Sondajul, cu o marja de eroare de plus/minus 3 la suta, a fost realizat la 27 iulie, pe un esantion de 1.007 adulti.

  • De asemenea, mai mult de 30.000 de utilizatori ai platformei de microblogging Twitter au decis sa nu mai urmareasca postarile presedintelui Barack Obama, dupa ce acesta a publicat, vineri, zeci de mesaje referitoare la planul de reducere a deficitului bugetar, relateaza CNN.
Conform site-ului Twitter Counter contul presedintelui american, urmarit de peste noua milioane de persoane, pierzand zeci de mii de utilizatori vineri.