• 17 persoane s-au infectat cu E.coli, iar una dintre ele a murit, dupa ce au mancat intr-un restaurant din Luebeck, un oras din nordul Germaniei aflat in apropiere de granita cu Danemarca, relateaza, sambata, cotidianul local Luebecker Nachrichten, scrie realitatea. [Legumele crude, de vina pentru bacteria periculoasa].
  • Expertii isi indreapta atentia catre acest restaurant, in speranta ca, urmarindu-i lantul de aprovizionare, vor gasi o cheie pentru a descoperi sursa primara a infectiei cu E.coli care a provocat deja moartea a 19 persoane in Europa, dintre care 18 in Germania.
  • De asemenea, s-a mai descoperit ca originea bacteriei ar putea fi un aliment preferat in special de femei, numarul femeilor care s-au imbolnavit fiind mai mare decat al barbatilor, a afirmat vineri Organizatia Mondiala a Sanatatii, conform mediafax.
  • Potrivit OMS, 12 tari au semnalat deja cazuri de contaminare cu aceasta bacterie care provoaca hemoragii ale sistemului digestiv si, in cazurile cele mai grave, probleme renale (sindromul hemolitic si uremic, SHU).