Dominique Strauss-Kahn, fostul sef al FMI, este vizat de noi acuzatii, printre care ca ar fi exercitat presiuni asupra unei angajate de origine asiatica sa intretina relatii sexuale cu el, a declarat un oficial din Fondul Monetar International, citat sub acoperirea anonimatului de Sunday Telegraph.

Femeia, casatorita, i-a marturisit in cele din urma ce s-a intamplat sotului ei, care a sesizat un oficial din FMI. Victima a refuzat, insa, sa depuna plangere, pentru ca se temea ca isi va pierde locul de munca. Ea a parasit FMI atunci cand i-a expirat contractul, scrie Realiteatea.net, citand NewsIn.

  • Avocatul apararii: Dominique Strauss-Kahn va fi achitat

"Va pleda nevinovat, iar la sfarsit va fi achitat", a declarat avocatul, in primul sau interviu de cand Strauss-Kahn a fost arestat, saptamana trecuta, pentru tentativa de viol asupra unei cameriste, intr-un hotel din New York, relateaza Haaretz in editia electronica de duminica.

Avocatul a refuzat sa discute detalii ale cazului si parea iritat de materialele din presa franceza, potrivit carora fostul director al FMI este obsedat de sex. Dar si-a exprimat satisfactia ca a putut sa spuna parerea sa Departamentului de Politie din New York (NYPD), notand ca autoritatile se afla sub o puternica presiune, pentru a actiona agresiv, atunci cand se confrunta cu suspecti celebri, relateaza MEDIAFAX.

Daca Strauss-Kahn nu ar fi fost celebru si nu ar fi fost strain, tribunalul nu ar fi cerut o cautiune de sase milioane de dolari, a mai apreciat Brafman.

Citeste si: Strauss-Kahn, noua atractie turistica a orasului New York