"Laurent Gbagbo a fost arestat de Fortele republicane din Coasta de Fildes (FRCI, pro-Ouattara) si condus la Hotel Golf de catre FRCI", a declarat Simon, informeaza MEDIAFAX.

Laurent Gbagbo a fost arestat luni in resedinta sa din Abidjan de fortele rivalului sau Alassane Ouattara si nu de fortele speciale franceze, a confirmat o sursa diplomatica franceza pentru AFP, dupa ce un reprezentant al lui Gbagbo pentru Europa anuntase ca acesta a fost arestat de fortele speciale franceze si predat rebelilor.

"Gbagbo a fost arestat de trupele lui Ouattara, este adevarat, nu de fortele speciale franceze, care nu au intrat in incinta resedintei" presedintelui ivorian in exercitiu, a declarat aceasta sursa diplomatica, dezmintind informatiile potrivit carora acesta ar fi fost arestat de militarii din cadrul fortei Licorne.

"Gbagbo se afla in prezent in mainile trupelor loiale lui Ouattara", a adaugat sursa citata.

Un purtator de cuvant al presedintelui Alassane Ouattara, sustinut de aproape toata comunitatea internationala, a declarat la Abidjan ca Gbagbo si sotia lui se afla la hotelul Golf, cartierul general al lui Ouattara.

Aceasta arestare intervine dupa o noua campanie de atacuri ale Frantei si ONU asupra resedintei in care se retrasese Gbagbo, refuzand sa se predea, si dupa mai mult de patru luni de criza postelectorala sangeroasa.