Potrivit London Telegraph, noul scandal in care este implicat premierul Silvio Berlusconi nu mai are la baza prostitutia sau infidelitatile, ci excentricitati artistice. Se pare ca politicianul a investit 70.000 de euro (95.000 de dolari) pentru a reconstitui faimoasa statuie romana "Venus si Marte", careia i s-a adaugat un organ sexual masculin si membre.

Penisul a fost atasat operei originale folosindu-se un sistem magnetic. Sculptura care ii reprezinta pe Zeul Roman al Razboiului, Marte si Zeita Dragostei si Frumusetii, Venus, au primit si cate o mana, toate partile anexate fiind detasabile, ceea ce face ca investitia sa fie (aproape) inutila.

Statuia a fost inchiriata de la Muzeul Terme di Diocleziano museum si plasata la intrarea biroului lui Berlusconi de la Palazzo Chigi, iar premierul a raportat conducerii muzeului ca restaurarea statuii nu va folosi metodele traditionale, potrivit digitaljournal.

Oricum, arhitectul personal al lui Berlusconi, Mario Catalano a luat aceasta decizie si a declarat ca restaurarea statuii a fost autorizata, relateaza The Guardian. Acesta a mai adaugat ca "exista doua filozofii ale restaurarii monumentelor de arta: una este doar sa cureti o statuie si sa o lasi asa cum este, alta este sa o refaci in intregime, fara sa o deteriorezi, pentru a oferi publicului o imagine nedeformata a lucrarii, asa cum a fost ea gandita de catre creator."

Cu toate acestea, contribuabilii sunt suparati pe Guvernul italian care a aruncat cu milioane de euro pe arta si pe bugetul alocat mostenirii artistice a Italiei.