Aceasta este cea mai importanta reuniune din ultimii 30 de ani, fara indoiala menita sa pregateasca succesiunea lui Kim Jong-Il, chiar daca oficial nu s-au facut declaratii pe aceasta tema, informeaza MEDIAFAX, citand AFP.


Cu cateva ore inainte, liderul nord-coreean, care se confrunta cu probleme de sanatate, l-a numit general pe fiul sau cel mai mic, Kim Jong-Un, a anuntat presa oficiala nord-coreeana, care-l mentioneaza, astfel, pentru prima data pe cel ce pare ca va fi desemnat sa-i succeada tatalui sau la conducerea singurei dinastii comuniste din lume.

Aceasta conferinta a Partidului Muncitorilor, calificata drept "istorica" de agentia oficiala nord-coreeana KCNA, era prevazuta initial la inceputul lui septembrie. Motivele amanarii ei sunt, in continuare, necunoscute.

Cu aceasta ocazie, Phenianul a pregatit cea mai importanta defilare militara din istoria sa, potrivit unor surse nord-coreene, citate de agentia sud-coreeana Yonhap.

Ultima reuniune a oficialilor partidului care a fost anuntata oficial a avut loc in 1980 si a fost organizata pentru confirmarea lui Kim Jong-Il ca succesor al tatalui sau, Kim Il-Sung, primul presedinte al tarii, care a murit in 1994.