Oaspetii invitati la lansarea care trebuia sa aiba loc la Muzeul Tate din Londra au fost anuntati ca evenimentul a fost amanat, a declarat unul dintre purtatorii de cuvant ai editurii Randon House, cea publica cartea lui tony Blais, scrie The Telegraph.

Aceasta este a doua oara cand fostul premier britanic amana un eveniment dedicat cartii sale. Anterior, Tony Blair, a anulat un concert in cinstea volumului sau de memorii, care ar fi trebuit sa fie sustinut intr-o librarie londoneza.


Dupa anularea concertului, fostul prim-ministru a declarat ca a facut acest lucru deoarece nu doreste sa puna publicul in situatia neplacuta de a asista la proteste sau de a fi protejata de cordoane de forte de ordine.

Activisti ce militeaza impotriva razboaielor din Irak si Afganistan au anuntat mitinguri in afara Muzeului Tate si au criticat muzeul pentru ca a permis organizarea evenimentului.

Saptamana trecuta, la lansarea cartii lui Tony Blair de la Dublin, protestatarii au aruncat cu oua si cu pantofi, iar unul dintre ei a incercat sa-l aresteze (n.r. citizen's arrest) pe fostul premier in timp ce acesta semna copii ale cartii sale.