Fotograful prezinta in carnetele sale, la data de 26 aprilie 2007, adica intre cele doua tururi ale alegerilor prezidentiale franceze, o confidenta a lui Bettencourt in legatura cu diverse solicitari de ordin financiar, mentionand in special numele lui Nicolas Sarkozy, potrivit site-ului de informatii Mediapart, ziarului Le Monde si site-ului saptamanalului Le Point, relateaza MEDIAFAX.

Potrivit Le Point, la data de 26 aprilie, aceste carnete contin "o insemnare ce pare sa o citeze pe batrana doamnna in varsta de 87 de ani: «de Maistre (Patrice de Maistre, administratorul averii miliardarei) mi-a spus ca Sarkozy imi cere inca bani. Daca spun da, cum pot sa fiu sigura ca el ii da (banii)?»".

"Ea nu mi-a spus daca (banii) erau pentru Neuilly (bogat oras de la periferia pariziana unde Nicolas Sarkozy a fost viceprimar), pentru campania lui sau pentru altceva. Poate ca nu erau pentru el", a declarat pentru politisti Banier, in iulie, potrivit procesului verbal de audiere citat de Mediapart si Le Monde.

"Acestea sunt lucrurile pe care mi le-a spus, dar nu stiu daca sunt adevarate", a adaugat Jean-Marie Banier, aflat in centrul unui conflict familial, acuzat de fiica mostenitoarei grupului cosmetic ca a abuzat de slabiciunea mamei sale pentru a obtine cadouri estimate la un miliard de euro.

In fata anchetatorilor, Banier a lasat sa planeze indoiala asupra exactitudinii declaratiilor lui Bettencourt, afirmand ca ea "mentionase de mai multe ori solicitari de bani, inselandu-se asupra persoanei care le facea".

In cadrul acestui scandal, fosta contabila al lui Bettencourt, Claire Thibout, a evocat sume ilegale de bani in numerar oferite unor oameni politici de cuplul Bettencourt.

Ea l-a acuzat pe fostul trezorier al partidului prezidential UMP si actual ministru al Muncii, Eric Woerth, ca a colectat ilegal fonduri de la Bettencourt pentru a finanta campania lui Nicolas Sarkozy in 2007.