Conform postului de televiziune KTVU, biroul serifului din comitatul Alameda ar fi primit un telefon anonim care avertizat privind eventuala prezenta a unei persoane care sa ia ostatici in avion, care trebuia sa decoleze la 7.30 (17.30, ora Romaniei) din San Francisco, cu destinatia New York-JFK, transmite MEDIAFAX.

"Toti pasagerii sunt teferi si, ca masura de precautie, TSA a cerut ca avionul sa fie deplasat spre o zona la distanta (de trafic)", a precizat TSA in timp ce avionul era in curs de evacuare.

Evacuarea s-a incheiat in jurul orei 14.30 (24.30, ora Romaniei). "Nu mai este nimeni in avion acum", a confirmat Joseph Schadler, purtator de cuvant al FBI la San Francisco.

"Toti pasagerii au fost interogati si controlati", a adaugat el. "Doua persoane au facut obiectul unui interogatoriu separat, dar nimeni nu a fost retinut sau arestat", a adaugat el.

Un pasager al avionului a dat asigurari la CNN, prin intermediul site-ului de mesaje Twitter, ca politia a incatusat si a luat doi pasageri.

"Incatusarea unei persoane nu inseamna neaparat ca acea persoana este arestata", a declarat Schadler. "Nimeni nu este in detentie, in stare de arestare, sau ceva de genul acesta", a subliniat el.