Alte persoane in afara de membrii echipajului se aflau in cabina avionului prezidential polonez inainte ca acesta sa se prabuseasca, a declarat miercuri, la Moscova, seful Comisiei de aviatie interstatala, care prezinta primele rezultate ale anchetei, relateaza RIA Novosti, citata de NewsIn.

"S-a dovedit ca in cabina se aflau si persoane care nu erau membri ai echipajului. Vocea uneia dintre ele a fost identificata, cealalta sau celelalte urmeaza sa fie identificate de partea poloneza", a declarat Tatiana Anodina, seful organizatiei.

Ea nu a precizat cine este persoana identificata si nici continutul discutiilor din cabina. [Dezvaluire uimitoare in tragedia de la Smolensk]

De asemenea, anchetatorii au descoperit ca echipajul avionului presedintelui Lech Kaczynski a fost avertizat de doua ori ca nu poate ateriza.

Prezenta unor persoane straine in cabina avionului Tu-154 nu a incalcat regulile poloneze

In replica la aceasta concluzie a anchetei, un reprezentant polonez a precizat ca avionul prezidential polonez care s-a prabusit langa Smolensk era un avion militar, iar prezenta unor persoane straine in cabina nu era o incalcare a regulilor poloneze.