"Decizii bune au fost luate inca de la inceputul crizei financiare. In fata pericolului, lumea a actionat. Marea Britanie a actionat. Decizia de a actiona a avut nevoie de experienta, rationament si indrazneala. Acestea sunt calitatile de lider. Gordon Brown a dat dovada de ele", a spus Tony Blai in fata sustinatorilor laburisti, la Trimdon (nord-vestul Angliei), fosta sa circumscriptie.

"Cand Gordon Brown a incercat sa uneasca lumea pentru a actiona impotriva crizei financiare, a fost ceva firesc. El a inteles situatia", a adaugat Blair. Aceasta este prima contributie a lui Blair la campania electorala a laburistilor, in incercarea de castigare a alegerilor legislative care vor avea loc la 6 mai, arata NewsIn.

Tony Blair a condus Guvernul britanic din 1997 pana in 2007. El si-a parasit postul in iunie 2007, cu o pozitie slabita de decizia de a implica Marea Britanie in Irak in 2003 si sub intensa presiune a sustinatorilor lui Brown, ministru de finante in cabinetul sau la acel moment.

Dupa ce au pierdut cu peste 20% in fata Partidului Conservator, Partidul Laburist a redus distanta la mai putin de zece procente in sondaje.

Blair a vorbit, de asemenea, despre "confuzia" care este prezenta in conducerea Partidului Conservator.