"Proclamati jihadul. Interesele americane si ale cruciatilor sunt peste tot si agentii lor circula peste tot. Atacati si eliminati cat de multi inamici puteti", a cerut Said al-Chehri, relateaza AFP.

Numarul doi a atacat si familia regala a Arabiei Saudite pentru participarea ei in lupta impotriva al-Qaida.

"Acesti criminali, clanul Al-Saud, sunt cei care duc razboiul impotriva musulmanilor, in locul sionistilor si cruciatilor", a spus responsabilul terorist. "Repet ceea ce a spus seicul Osama ben Laden: nu puteti visa la securitate, atat timp cat ea nu este o realitate in Palestina", a subliniat acesta, adresandu-se SUA.

La 24 ianuarie, Ben Laden a precizat ca "Statele Unite nu pot aspira la securitate inaintea ca ea sa devina o realitate in Palestina. Este nedrept sa aveti o viata linistita, atat timp cat fratii nostri din Gaza traiesc in cele mai grele conditii".

intre timp, Al-Qaida vrea sa preia controlul asupra unei stramtori strategice dintre Marea Rosie si Golful Aden, Bab al-Mandeb, care separa Yemenul de Cornul Africii, a declarat numarul doi al retelei din Yemen, intr-un mesaj transmis ieri, citeaza AFP.

"Daca reusim sa preluam controlul asupra stramtorii Bab al-Mandeb si sa o aducem sub islam, ar fi o victorie zdrobitoare". In acel moment, stramtoarea ar fi inchisa si latul s-ar strange in jurul evreilor, pentru ca prin aceasta stramtoare America le furnizeaza sustinerea, prin Marea Rosie", a adaugat numarul doi al retelei din peninsula arabael.