Comisia pentru studierea dosarelor, care investigheaza legaturile personalitatilor publice cu serviciul secret al fostului regim comunist inainte de 1989, a verificat in total 328 de jurnalisti de la 20 de ziare din Bulgaria. Alti 80 de jurnalisti, care s-au nascut dupa 1973, nu au fost vizati de investigatia desfasurata pe baza dosarelor Comisiei, potrivit NewsIn.

Printre cele mai cunoscute nume dezvaluite se afla Toso Tisev, redactor-sef la cotidianul Trud, cel mai mare ziar din Bulgaria, care a fost colaborator din 1975 pana in 1990, sub numele de cod "Bor" (Pinul). Toate materialele din dosarul lui Tosev au fost distruse. Si redactorul-sef adjunct al saptamanalului Sedmichen Trud, Aneli Baseva, a fost colaborator din 1974 pana in 1989, sub numele de cod "Kalina".

Fostul redactor-sef al cotidianului 24 Ceasa, Valeri Naidenov, a fost, de asemenea, fost agent al politiei secrete, sub nuemele "Sasho". Sociologul Iuri Aslanov, analist care conduce o agentie de sociologie ce lucreaza in prezent cu Partidul Socialist bulgar, a fost din 1985 colaborator al DS, sub numele de cod "Viktor".

Alti doi jurnalisti de la cotidianului 24 Ceasa - Alexenia Dimitrova (agentul "Vladimir") si Penso Kovacev (agentul "Maxim") au fost, de asemenea, colaboratori ai DS. La randul sau, jurnalistul Ognian Stefanov, redactor-sef al portalului de stiri Frognews, care a fost grav batut de persoane necunoscute in septembrie 2008, a fost colaborator al DS sub numele de cod "Akademik". Printre agentii serviciului secret comunist s-au aflat, totodata, Dimitri Ivanov si Svetoslav Terziev – analisti la cotidianul Sega.