De ce "atat de multe forte militare occidentale?", a intrebat el, in replica la o intrebare despre noua strategie a presedintelui american Barack Obama, care a anuntat trimiterea a 30.000 de soldati suplimentari in Afganistan. "Cine a creat al-Qaida? Si talibanii cine i-a creat? Ei (americanii - n.red.) i-au creat si apoi ii folosesc drept pretext pentru a lua resursele naturale", a mai spus oficialul iranian, potrivit NewsIn.

"Cred ca va fi un al doilea Vietnam pentru Statele Unite", a avertizat ambasadorul.

Diplomatul a criticat si membrii permanenti ai Consiliului de Securitate, care au votat la AIEA o rezolutie prin care Iranul este condamnat pentru programul sau nuclear controversat. "De 40 de ani, aceste tari ar fi trebuit sa isi distruga propriile arsenale nucleare", a spus el, reprosandu-le occidentalilor ca nu au tratat ca pe "o afacere pur comerciala" negocierile privind posibila producere de combustibil nuclear iranian in strainatate.

"Este o afacere comerciala: avem know-howul pentru imbogatire, producem combustibil nuclear, putem sa vindem si altor tari", a subliniat oficialul . "In loc sa ne puna bete in roate, ar trebui sa participe impreuna cu Iranul la construirea de alte centrale", a adaugat el, subliniind faptul ca "Lumea nu inseamna patru sau cinci tari care considera ca reprezinta comunitatea internationala".