"Cerem guvernului iranian sa puna capat actelor de violenta si nedreptate impotriva propriei populatii", a declarat el, in timp ce politia iraniana a reprimat manifestatiile de la Teheran impotriva realegerii lui Mahmoud Ahamdinejad.

"Guvernul iranian trebuie sa inteleaga faptul ca lumea il priveste. Deplangem fiecare viata pierduta", a subliniat Obama, potrivit NewsIn.

"Dreptul universal la adunare si libertatea de expresie trebuie respectate. SUA sunt alaturi de cei care incerarca sa-si exercite aceste drepturi", a precizat el.

Obama a insistat pe faptul ca puterea iraniana "trebuie sa respecte demnitatea propriului popor si sa guverneze cu consimtamantul lui".

Potrivit unui oficial, Obama s-a intalnit sambata cu principalii consilieri de la Casa Alba, pentru a discuta despre situatia din Iran.

Obama fusese aspru criticat in SUA din cauza declatiilor prea temperate despre situatia din Iran.

Sambata, sute de persoane s-au strans la Los Angeles, New York si in fata Casei Albe pentru a sustine protestele din Iran. Multi manifestanti erau imbracati in verde, culoarea sustinatorilor lui Mir Hossein Moussavi, principalul opozant al lui Ahmadinejad.