"Scandal legat de petrecerile lui Berlusconi. Patru femei la Parchetul din Bari: Am fost platite pentru a participa", titreaza pe prima pagina La Stampa, cotidianul italian al grupului Fiat.

Potrivit presei italiene, afacerea este legata de o ancheta deschisa de Parchetul din Bari impotriva a doi presedinti ai unei companii, fratii Tarantini, suspectati de coruptie pentru a obtine diverse licitatii.

Interceptarile telefonice realizate in cadrul acestei anchete au ridicat suspiciuni privind "incitarea la prostitutie", dupa ce Giampaolo Tarantini, cunoscut al lui Silvio Berlusconi, a oferit bani mai multor femei de companie pentru a-si petrece noaptea in doua resedinte ale premierului italian, la Roma si in Sardinia.

Una dintre acest tinere, Patrizia D'Addaria, a afirmat pentru cotidianul Corriere della Sera ca a mers de doua ori la domiciliul lui Berlusconi din Roma, in schimbul promisiunii ca va primi de fiecare data cate 2.000 de euro. Ea a precizat ca a inregistrat discutiile sale cu premierul si ca acestea vor fi trimise magistratilor insarcinati cu ancheta.

"Mi se pare exagerat sa mi-l imaginez pe Berlusconi platind o femeie cu 2.000 de euro ca sa iasa cu el. Cred ca ar putea avea multe femei si gratuit", a reactionat joi, in Corriere della Sera, Niccolo Ghedini, avocatul premierului italian. "Ancheta din Bari nu il vizeaza pe premier. Daca vreau sa fac o impresie buna in fata lui Silvio Berlusconi si ma prezint la el acasa cu o fata frumoasa pe care am platit-o, el nu poate sti acest lucru. (...) Iar daca una dintre aceste femei urmau sa aiba contacte sexuale cu el, (Berlusconi - n.red.) nu ar sti in continuare (ca e platita - n.red.), deci nu poate fi implicat nici juridic, nici moral", a declarat Ghedini.