"Am vazut in presa si pe internet imagini, nenumarate, de violenta, cinism, teama si indiferenta. Dar cel mai mult ne-a impresionat privirea ingrozita a unei femei care cerea ajutor pentru sotul sau, ranit mortal, plansul ei obosit, fara speranta", a declarat presedintele fundantiei care organizeaza Festivalul de Teatru de la Napoli, Rachele Furfaro.

"Artistii, tehnicienii si toti cei care lucreaza la festival se vor opri in aceasta seara (joi - n.red.) pentru un moment de reculegere, inainte de inceperea spectacolului: pentru acea femeie, Mirela Barladeanu, pentru privirea ei, pentru ca aici, la Napoli, muncim pentru o idee diferita de oras. Incasarile din aceasta seara (joi - n.red.) ale tuturor teatrelor ii vor fi oferite Mirelei Barladeanu, pe care nu am avut curajul sau o privim", a adaugat Furfaro.

VIDEO: Roman ucis sub privirile indiferente ale italienilor

Presa italiana a relatat, dupa o serie de imagini date publicitatii, despre cazul unui lautar roman, impuscat din greseala la Napoli, in timpul unei reglari de conturi intre clanuri mafiote, si care a fost lasat sub moara sub ochii indiferenti ai trecatorilor, in timp ce sotia victimei cerea ajutor.

Vaduva, care s-a intors in Romania, a declarat ca atacatorii l-au impuscat intentionat pe sotul sau, dupa ce si-au dat seama ca este roman. Femeia a declarat ca ii este teama sa se intoarca in Italia, pentru ca i-a vazut pe cei care au tras, relateaza NewsIn.

Autoritatile italiene au acoperit costurile de repatriere a corpului neinsufletit al barbatului impuscat la Napoli si urmeaza sa deconteze si transportul catre Romania a familiei, care va primi si un ajutor financiar, deoarece cazul este incadrat ca victima a mafiei.