Slujba in aer liber va incepe la ora locala 10.00, la Muntele Prapastiei, unde Bilblia spune ca evreii au incercat sa il arunce pe Iisus intr-o prapastie, dupa ce acesta a predicat in sinagoga.

Un amfiteatru de 35.000 de locuri a fost amplasat in zona unde va avea loc slujba, oficiata in a saptea zi a perelinajului suveranului pontif, care se va incheia vineri.

Nazaret, orasul in care Iisus si-a petrecut copilaria, este cel mai mare oras arab din Israel, avand o populatie de 60.000 de locuitori, dintre care 30% sunt crestini.

Papa Benedict al XVI-lea va vizita si Biserica Buna Vestire, construita pe locul unde, potrivit credintei, arhanghelul Gavril i-a spus Fecioarei Maria ca il va naste pe Iisus. La ora locala 14.30 (si a Romaniei) in aceasta biserica, cea mai mare din Orientul Mijlociu, inaugurata in 1964 de catre papa Ioanl Paul al II-lea, suveranul pontif va oficia o slujba la care vor participa si lideri religiosi din Galilea.

Papa se va intalni cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, la ora locala 12.50, urmand a sustine un discurs in fata liderilor religiosi din Galilea, in jurul orei 13.30.

Miercuri, cu o zi inainte de aceasta reuniune, suveranul pontif a pledat la Betleem, in Cisiordania, pentru formarea unui stat palestinian suveran, propunere careia guvernul Netanyahu i se opune.

Oficiali religiosi musulmani locali asteapta de la Benedict al XVI-lea sa-si ceara scuze pentru declaratiile sale din 2006, cand a parut ca asimileaza islamul violentei. Un grup radical de musulmani intentioneaza sa organizeze o manifestatie dupa incheierea vecerniei.

Miercuri, suveranul a dat asigurari populatiei din Fasia Gaza cu privire la "profunda sa compasiune" fata de "incercarile suferite" pe timpul ofensivei militare israeliene din regiune, din perioada decembrie 2008 - ianuarie 2009, care s-a soldat cu moartea a 1.400 de persoane. In plus, papa a promis ca se va ruga ca blocajul impus teritoriilor palestiniene de catre Israel "sa fie ridicat curand".

Tot in Betleem, orasul unde s-a nascut Iisus, acesta a criticat "tragicul" zid de separare contruit de Israel in Cisiordania.