Potrivit biroului de politie din regiunea Marion, cei patru suspecti - in varsta de 13 sau 14 ani - sunt suspectati de "asociere in scopuri infractionale in vederea comiterii de crime". Arestati joi, ei vor fi prezentati luni dimineata unui judecator din Salem.

Politia a spus ca a actionat in urma unei "alerte". "Au fost gasite informatii impartasite intre suspecti, care indicau o posibila asociere infractionala pentru uciderea de elevi si angajati" intr-un colegiu si un liceu, potrivit politiei.

Acest anunt intervine inainte de marcarea a zece ani de la crimele din Littleton, cand doi adolescenti au ucis 12 elevi si un profesor in liceul din Columbine, inainte de a se sinucide, arata NewsIn.

Dar astfel de actiuni sunt frecvente in SUA. Paisprezece persoane au murit vineri cand un barbat a intrat in sediul unei asociatii pentru imigranti din nord-estul Statelor Unite si a deschis focul.

"Atacul de astazi (vineri, n. red) este un nou eveniment ce ne reaminteste ca trebuie sa facem ceva pentru a opri violenta din tara noastra", a spus asociatia Brady Campaign, care lupta impotriva vinzarii de arme de foc.

Circa 30.000 de persoane mor anual in SUA din cauza violentei cu arme de foc.