"Invit toate natiunile si organizatiile care se afla la aceasta masa sa aduca o contributie financiara la acest fond, pentru sustinerea armatei afgane", a spus el, la conferinta internationala pentru Afganistan, de la Haga.

El a evaluat la doua miliarde de dolari pe an costul formarii politiei si armatei afgane, potrivit unui interviu pentru Financial Times. Responsabilul a spus ca se bazeaza pe tari ca Japonia si Arabia Saudita, neimplicate militar, dar care dispun de solide resurse financiare, informeaza NewsIn.

In deschiderea conferintei, presedintele afgan Hamid Karzai, le-a cerut donatorilor sa sustina acest fond administrat de NATO. "Este necesar ca armatei afgane sa i se asigure mijloacele necesare pentru a asigura securitatea. Un plan de investitii in fortele de securitate afgane este o necesitate urgenta", a subliniat el.

Secretarul de stat american, Hillary Clinton, a confirmat ca obiectivul este ca efectivele armatei afgane sa ajunga la 134.000 de oameni in 2011, fata de mai putin de 80.000 in prezent.