Intrebat de CNN daca este de parere ca America este mai putin in siguranta sub presedintia Obama, care a pus sub semnul intrebarii sau a renuntat la unele masuri antiterorism, Cheney a spus sec: "Asa cred".

"Cred ca aceste programe erau absolut cruciale pentru succesul nostru in strangerea de informatii, programe care ne-au permis sa dejucam toate tentativele de atacare a SUA dupa 11 septembrie", a explicat el. "Cred ca au fost un mare succes. Totul s-a facut legal si in acord cu practicile noastre constitutionale si cu principiile noastre", a adaugat el, o afirmatie contestata virulent de organizatiile pentru drepturile omului.

"Presedintele Obama a facut campanie impotriva acestor programe si acum a facut alegeri care, dupa parerea mea, vor spori riscurile unui nou atac impotriva poporului american", a mai spus Cheney.
El l-a criticat si pe Christopher Hill, propus ca ambasador in Irak. Hill l-a nemultumit pe Cheney cand s-a ocupat de negocierile din dosarul nuclear nord-coreean. "Nu l-as fi ales pentru un astfel de post. Nu are nicio experienta in regiune, nu vorbeste limba araba", a explicat Cheney.