"Cred ca este daunator intereselor noastre ale tuturor daca presa continua sa prezinte criza drept ceva definitiv si tragic", le-a spus premierul de centru-dreapta jurnalistilor, potrivit NewsIn.

"Este o criza masiva, dar cred ca adjectivul 'tragic' este absolut nepotrivit, asa ca cer celor care lucreaza in media sa dea dovada de ceva bunavointa, in interesul nostru al tuturor", a spus el.

Cei mai multi analisti se asteapta ca economia Italiei sa se contracte cu circa 3% anul acesta, de trei ori mai mult decat in 2008, cand a inregistrat deja cea mai mare scadere a Produsului Intern Brut din 1975. Italia nu a mai avut doi ani consecutivi de crestere economica negativa din al Doilea Razboi Mondial.
Televiziunile si presa ar trebui sa dea dovada de mai mult sprijin pentru Guvern, a declarat Berlusconi, a carui familie detine principala retea privata de televiziune din Italia si care, ca premier, are o influenta considerabila si asupra radiodifuziunii publice. "Italia are singura televiziune publica din lume care ataca Guvernul in functie", a spus Berlusconi.